Ванга предрекла прераждането си!

Ванга предрекла прераждането си!

"Изпълних заръката на пророчицата Ванга! Преди да умре, тя ми поръча да направя две икони и да ги поставя в храма. Едната да изобразява молитвата на Христос в Гетсиманската градина, а другата да показва ангел господен, който съобщава на Дева Мария благата вест, че носи в утробата си Спасителя. Най-накрая ги нарисувах и иконите вече са в църквата в Рупите. Първата е на южната стена, а втората - на северната стена на църквата". Това признание сподели пред в. „България днес” акад. Светлин Русев 20 години след кончината на Ванга.Иконите трябвало да бъдат сложени точно на двайсетата годишнина от смъртта й, понеже пророчицата смятала, че след толкова години душата й ще се прероди отново на този свят. Защо е пожелала точно тези две икони пророчицата не казала.Освен двете икони под зоркия поглед на акад. Русев в църквата "Света Петка Българска" в Рупите ученикът му Атанас Атанасов и Станимир Желев цяла седмица се трудеха от сутрин до вечер, за да бъдат готови за помена на най-прочутата жена на Балканите.Връзката си с нея акад. Русев разказва, че започва от дъщерята на Тодор Живков - Людмила Живкова.

"Първата ми среща с Ванга беше при нейно посещение до София при Людмила Живкова. Бяха я извикали да гледа за болен човек. Пророчицата ме повика още докато е пътувала в колата. Казала на шофьора:

"Има един председател на художниците, какъв е, що е, при мене не е дошъл още". И когато влиза в дома на Живкова, първите и думи са били: "Кам го Светлин? Доведете ми го, тогава ще ви гледам." Намериха ме след 15-20 минути и това беше първата ми среща с нея. Оттогава я боготворя", сподели Русев.

83-годишният  творец никога не се е осмелявал да пита за себе си Ванга. Каквото обаче му е казала - случвало се е. И в едно е убеден - тя е направила много за неговото духовно израстване.

   

0 коментарa

Виж още