Васка Горанова: От позицията на кмет на Младост ще се противопоставя на презастрояването

Васка Горанова: От позицията на кмет на Младост ще се противопоставя на презастрояването

По време на дебат в ефира на „Канал 3“ кандидатът за кмет на район Младост, Васка Горанова открито заяви, че в основата на проблемите на района е безплановото презастрояване. Тя твърди, че кметът има в наличност цялата документация по строежите- разрешителни, процедури. АКо й бъде гласувано доверието да заеме кметския стол, Горанова ще нашрави публична проверка на всеки казус, касаещ застрояването на територии с нарушен коефициент на застрояване, отстояние и нарушаване на публичната инфраструктура.

Според Горанова ясно се отличава отсъствието на каквато и да било визия при раздаването на разрешителни за строежи. Това се забелязва най- много в липсата на места за паркиране в района. Непростимо е да не се предвиди място за паркиране за собствениците на коли, които ще обитават новите сгради.

За да се намери решение на този проблем, е необходимо да бъде отви=орена процедура  в подробния устройствен план на „Малдост“, да бъдат обособени зони без строежи, като на част от тях да бъдат направени паркинги- подземни и надземни.

Подземните паркинги, според кандидата за кмет Горанова, не трябва да напомнят по нищо, че въобще са паркинги. Върху тях могат да бъдат  направени зелени площи, детски площадки и всякакви места за отдих на жителите на района.

Горанова не подмина и въпроса за окаяното състояние на уличките между блоковете. Тя твърди, че се правят само козметични ремонти и то преди избори. Тя има огромното желание да направи основен ремонт на инфраструктурата, да освети и поддържа ремонтираното за в бъдеще.

Горанова коментира и проблема с условията за настаняване в детските градини и яски в района. Обеща, че като кмет ще ревизира и оцени изграждането на нови детски градини и ще анализира кои общински площи са подходящи за подобен строеж.

В заключение Горанова каза, че нейното управление ще бъде открито и в непрекъснат диалог с жителите на района.

   

0 коментарa

Виж още