Вижте как в Казналък отбелязаха 100 годишнината от създаването на бойния марш 'Велик е нашият войник'

Вижте как в Казналък отбелязаха 100 годишнината от създаването на бойния марш 'Велик е нашият войник'

Преди дни в Казанлък се проведоха тържества по случай 24 години от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада и 100-годишнината от създаването на марша – „Велик е нашият войник“. Кметът на общината благодари затова, че именно Казанлък е бил избран за център на тези тържества и заяви, че това е огромна чест за всички жители на общината.

Военният празник събра в Казанлък висши представители от армията, духовенството и общината, а също така и много военно – патриотично насочени съюзи от страната.

По време на тържествата бе осветена дарена реплика на Самарското знаме, също така бе представено и експозе от генерал – майор Тодор Дочев на тема „Бойният път на 23 пехотен Шипченски полк и бойният марш – Велик е нашият войник“.

Кметът Галина Стоянова получи подарък урна във формата на гилза от генерал Константин Попов, която съдържа прах от паметния връх Каймакчалан около, който напоследък се разрази скандал между България и Македония. Генерал Попов пък получи лично от кмета почетния знак на Казанлък в знак на благодарност и за успешната съвместна работа.

С кратко експозе за символите на паметника, който е втори по рода си в света величаещ песен. Първият такъв е посветен на френската „Марсилеза“. Гостите станаха свидетели и на процедура, която се извършва за първи път в Казанлък – валидиране на юбилейна пощенска марка в чест на бойния марш „Велик е нашият войник“.

   

0 коментарa

Виж още