Вижте кои са най-отровните места в света!

Вижте кои са най-отровните места в света!

Горящите крайпътни сметища в Индия може би са най-токсичните места на планетата, тъй като нивото на вредни вещества в дима над тях е хиляда пъти над нормата и съдържа цяла палитра отрови, предупреждават еколози в статия в сп. „Атмосферик инвайърмънт”.

Индия не е единственото място, където хората са прекалено безотговорни към боклука си, застрашавайки собствения си живот. В София положението е не по-малко сериозно.

Годишно хората и промишлените предприятия по света произвеждат около два милиарда тона течни и твърди отпадъци. Много от тях се изгарят на сметища, които в развитите държави обикновено са далече от населени места и пътища, в обекти с инсталации за утилизация.

В Индия обаче, нещата  стоят поразличен начин. „Когато се движите по индийска улица, ще забележите, че покрай пътя има огромно количество боклуци, които набъбват до момента, когато ги подпалят. Дори и в големите градове като Бангалор и в райони с относително високо благосъстояние този метод на „утилизация” е нещо обикновено.

   

0 коментарa

Виж още