Вижте кои са ползите от пиенето на топла вода сутрин!

Вижте кои са ползите от пиенето на топла вода сутрин!

Вероятно много от читателите ни са свикнали, сутрин на гладно да пият по чаша топла вода или чай. Ако сте сред тях - продължавайте така, ако ли не – може да започнете. Ако се питате защо, то тази статия ще отговори на въпросът ви.

Учените са доказали в редица свои изследвания, че пиенето на топла вода сутрин предлага множество ползи за здравето на човек, ето 7 от тях:

 

1. Топлата вода предпазва от преждевременно стареене на кожата

Водата помага на организма да се пречисти и подпомага възстановяването на кожните клетки, което пък води до увеличаване на еластичността на кожата и я предпазва от преждевременно стареене.

 

2. Топлата вода подобрява кръвообращението

Редовният прием на чаша топла вода помага за разбиване на мастните натрупвания и изхвърлянето на токсините от организма.

 

3. Топлата вода облекчава болката

Топлата вода отпуска мускулите на стомаха, неслучайно водата е природен лек за облекчаване на менструални болки и спазми.

 

4. Топлата вода помага при загуба на тегло

Най-добрият начин е рано сутринта на гладно да изпивате по чаша топла вода с лимон, тази комбинация ще помогне за намаляването на телесните ви мазнини, а и ще повиши тонуса ви!

 

5. Топлата вода подобрява храносмилането

Ако пиете по чаша топла вода вие ще стимулирате храносмилателната система и ще подпомогнете  тялото си да смели и отдели по-добре погълнатата храна.

 

6. Топлата вода е отлично средство против ... запек

Липсата на вода в тялото ви е възможно да доведе до сериозни хронични проблеми като, например запек. Лекарите препоръчват да приемате по една чаша топла вода сутрин, за да избегнете този неприятен проблем.

 

 7. Топлата вода подобрява сънят.

По време на хранене, глътка хладка вода, ще помогне на тялото ви да се отпусне и да успокои нервите. От своя страна, това може да помогне заспиването и да подобри сънят ви.

 

Източник: fakti.bg

   

0 коментарa

Виж още