Вижте кои храни не бива да държите в хладилника си

Вижте кои храни не бива да държите в хладилника си

Къде е правилно да се съхранява кетчупа - в хладилника или в шкафа? Правилно ли е да прибираме подправките за готвене в хладилника?

Според микробиолога д-р Питър Барат, най-добре е кетчупа, да се съхранява в хладилник, тъй като има по-малко сол, която действа като консервант.

За да улесним своите читатели, а и за да помогнем да съхранят храната по-най-правилният начин, направихме проучване, относно това кое къде трябва да стои

Яйца

Въпреки, че в повечето хладилници има специални поставки за яйца, законите в някой страни, като например Великобритания, задължават всички фермери да ваксинират против салмонела своите кокошки,  така че британските яйца не трябва да бъдат охлаждани. Ако яйцата са от ваксинирани кокошки е желателно, да не ги прибирате в своят хладилник.

Банани

Не е желателно да съхранявате неузрели банани в хладилника си, тъй като така се нарушава процеса на узряване. Дори да ги извадите след известно време, то този естествен процес не може да се възобнови. Дръжте бананите далеч от други плодове, тъй като те произвеждат етилен, което спомага за по-бързото разваляне на останалите плодове.

Хляб

Може би си мислите когато оставите хляба в хладилника, това ще го запази за по-дълго време, истината е, че там той изсъхва и променя хранителните си качества. Ниската температура кристализира по-бързо нишестето, отколкото при стайна температура.

Босилек

Повечето пресни билки трябва да се съхраняват на хладно място, но на студено босилека вехне по-бързо и освен това абсорбират миризмите около себе си. Съхранявайте го във вода.

Кафе

Не е необходимо да съхранявате смляното кафе в хладилника си. Съхранявайте кафето в херметически затворена кутия в шкафа, а ако имате огромни количества от ароматната напитка, използвайте фризер.

Червено вино

Поставете недовършените бутилки с вино в хладилника, вместо върху кухненския плот. Главният редактор на The Oxford и експерт по виното - Джансис Робинсън казва: "ниските температури забавят химичните реакции, като например окислението, което е най-големият враг на отворена бутилка."

 

   

0 коментарa

Виж още