Вижте кой е най- приветливият град в целия цвят!

Само на три часа от суетата на големия град Дъблин, е разположен малък, оживен град на име Голуей. Това е градът, който е своеобразна врата към живописния район на Конемара, която приветства туристите с „добре дошли“ с микс от веселба и музика, наследство и история. Фактът, че е избран за „най-приятелския град в света“ в класацията на списанието не е въобще изненада, тъй като именно този град е известен в цялата страна като „най-ирландския град“.

Ежегодно, като част от проучването за „Най-големите световни награди“ (World’s Best Awards), списанието Travel + Leisure пита своите читатели да оценят кой град по света е най-гостоприемен. Тази година Голуей, Ирландия, спечели сърцата на хората с топлите усмивки на местните и приятелската си атмосфера.

В град Голуей (с население от 75 000) се намира Националния Университет на Ирландия и представлява оживен микс от студенти, постоянни жители и туристи, които започват своя тур в страната именно от там по т. нар. „Див Атлантически път“ – панорамен шосеен маршрут, с дължина 1 500 мили, простиращ се до крайбрежието на западна Ирландия. 

Чарът на града идва и от музиката, която се чува из тухлено-облицованите улици. Известен е и със своите цигулари, акордеонисти, банджо изпълнители и китаристи, готови да свирят за всеки минувач, с надеждата да изкарат джобни, които обикновено да похарчат за една-две бири в някой от множеството пъбове в градчето.

Истинският чар на Голуей, все пак, се корени в топлия и приветлив характер на хората, които живеят и правят града такъв, какъвто го виждаме днес. И както един читател на Travel + Leisure споделя - „Гостоприемството и чувството за хумор на ирландския народ превръщат страната в перфектната дестинация“.

   

0 коментарa

Виж още