Вижте кой е новият артистичен директор на операта в Стара Загора

Вижте кой е новият артистичен директор на операта в Стара Загора

Днес специален гост на областния управител инж. Георги Ранов, беше талантливата оперна певица Веселина Кацарова. На официалната среща, състояла се в Областна администрация присъстваха и директорът на старозагорската опера Огнян Драганов и зам.-директорът Красимир Червилов.

Кацарова коментира, че е изключително щастлива от факта, че само след броени дни, на 1-ви октомври /събота/ ще поеме отговорността да бъде артистичен директор на Държавната опера в Стара Загора. Заедно с областният управител - Инж. Ранов обсъдиха предстоящото откриване на новия сезон, както и очакванията, театъра да задоволи интереса и на най-ревностните почитатели на театралното изкуство в града.

Инж. Ранов изрази своята  готовност да подкрепя всяка инициатива на новоназначеното ръководство на операта и да съдейства, винаги когато има възможност, за изявите в България, но и отвъд националната ни граница.

Оперната прима Веселина Кацарова накратко  разказа,за това какво точно я е мотивирало да предприеме тази толкова сериозна и отговорна стъпка. „Отваря се нещо, което никога не съм очаквала, че България може да ми предложи и точно Стара Загора.“, с тези думи започва историята си тя.

Кацарова споделя, че решението е дошло, след като една вечер е споделила пред най-близките от творческото си обкръжение хора, своята идеяза това „ дали те виждат това реалистично“. Всеки един от тях подкрепил решението ѝ.

Идеята дошла след като, години на ред тя и всички жители и гости на Стара Загора, ставали свидетели на упадъка на театралното изкуство в града. Въпреки талантливите артисти и творци, операта някак не успявала да привлече публиката и залите оставали празни. Днес тя е предприела решителна крачка за бъдещето на изкуството и се надява да успее да реализира плановете си: „Първо трябва да се запозная с тази трупа. Да оценя да разбера какви са отношенията. Аз не идвам да правя революция. Трябва да се развиват и солистите в този театър.“

„В живота си, човек не може само да взима,... той трябва и да дава. Аз съм все още активна певица.“ казва уверено Кацарова.

   

0 коментарa

Виж още