Вижте пет професии,които са се практикували в миналото!

Вижте пет професии,които са се практикували в миналото!

В наши дни съществуват какви ли не странни професии. В миналото обаче хората също се занимавали с особени начинания, които вече не съществуват.

5. Крадци на трупове 

Тази професия е съществувала през 19-и век, когато е било трудно да откриеш труп за медицински цели. Тогава не е имало толкова скитници, чиито тела никой не търси.

Крадците на трупове или така наречените "възкресители" били ангажирани да крадат трупове от гробищата и да ги доставят на университетите за научна дейност.

4. Доставчик на мляко

Още преди да бъдат произведени хладилниците е имало човек, който всяка сутрин е доставял прясно мляко във всички домове. Млякото се разнасяло в стъклени бутилки, като купувачите е трябвало да оставят празните такива пред вратата.

3. Ловци на плъхове 

Ловците на плъхове залавяли и убивали гризачите, за да избегнат появяването на различни зарази. Те рискували своето здраве, ровейки се в шахти и боклуци само за да спрат популацията на плъховете през годините.

2. Събуждач

Далеч преди да се появят будилниците е имало събуждачи, които ходели по домовете на хората, за да ги будят от сън. Естествено за услугата е трябвало да се направи предварителна заявка.

Тази професия е била много разпространена в Англия и Ирландия по време на индустриалната революция.

1. Зaпaлвaч нa yлични лaмпи

Πpeди нaвлизaнeтo нa eлeĸтpичecĸoтo ocвeтлeниe, все някой  е било нужно да обслужва уличните лампи. Така се появява а и професията "запалвач на улични лампи". Тeзи xopa си служели с дълги пpъти, c ĸoитo пaлeли гaзoвитe yлични лaмпи.

   

0 коментарa

Виж още