ВНИМАНИЕ! Колони в посока Кулата и опашки по бензиностанциите

ВНИМАНИЕ! Колони в посока Кулата и опашки по бензиностанциите

За четирите почивни дни голяма част от българите поемат на път.

През месец септември се очертават две четири дневни ваканции, като първата започва от днес и ще продължи до 6 септември включително, а вторият блок от 4 почивни дни ще бъде в периода от 22 септември до 25 септември.

Поради добрите метеорологични условия стотици хора предпочетоха да се възползват от все още приятното време и да потеглят заедно със семействата си на път.

Засиленият трафик в София започна още призори. Още в 4:30 часа сутринта всички колонки по бензиностанциите са били напълно заети, пише dnes.bg.

Трафикът пък по АМ "Струма" е засилен, а пътната обстановка е доста натоварена. Движението в посока "Кулата" е като в натоварен делничен ден, въпреки ранните часове на почивните дни. Всички автомобили се движат в колона, но движението е облекчено от тежкотоварните автомобили, които за почивните дни няма да излизат по пътищата.

В Кресненско дефиле, станалото пословично с черната си хроника не са липсвали агресивни водачи въпреки ранния час и засиления трафик. Въпреки предупрежденията много шофьори са изпреварвали в завои и са засичали други участници в движението.

С всеки изминал километър по посока на границата с Гърция ситуацията става все по-тежка, а опашките по бензиностанциите преди град Сандански са километрични, колоните започват да се вият още в най-дясна лента на магистралата.

В 6 ч. сутринта колоната за ГКПП "Кулата" е била дълга 5-6 километра, макар от българска страна да е предприет олекотен режим на преминаване, гръцките пунктове проверяват обстойно автомобилите и това забавя чакащите. В 7 сутринта автомобилите са били обслужвани от шест пункта, като преминаването на границата към момента става за малко над час.

Технически срив в системите на МВР, които обслужват ГКПП-тата и КАТ, вчера предизвика огромни опашки по границите. По-късно МВР съобщи, че проблемът е отстранен и е възстановена работата на граничния контрол на ГКПП-тата и на пунктове в сградите на КАТ.

   

0 коментарa

Виж още