ВНИМАНИЕ! Нов вирус във Фейсбук напада лидери на мнение!

ВНИМАНИЕ! Нов вирус във Фейсбук напада лидери на мнение!

Нов вирус напада потребители в социалната мрежа. За това алармираха някои от водещите лидери на мнение във Фейсбук.

По данни на жертвите, заразяването ставало посредством изпратено съобщение от човек в списъка на приятели, което изглежда като снимка и носи име подобно на "photo_2051.svg". След отваряне на изображението, на компютъра ви се инсталира зловреден код, който краде вашата парола и вие сте заразени.

Жертвата на хакерската атака, без да подозира, започва да разпраща това съобщение на всичките си приятели в списъка. Следва блокиране на профила, поради съображение на сигурност.

Едва ден след като милиони потребители бяха атакувани от зловредния код, лидери на мнение публикуваха предупреждения до своите приятели, публикуваме без намеса:

„Darinka Kirova

преди 10 часа ·

от един час имам ограничение във фейсбук. Така ми е написано. А аз мислех понеделник да попитам официално КНСБ и КТ "Подкрепа" - по чл 3 от Кодекса на труда, къде и в коя алинея пише, че тези, които са им членове са дали съгласие на Кокалов и Томов - да подпишат Решението НС-РД- 04-24-01 от 29.03.2016 г за вземане на пръстови отпечатъци....Същото се отнася и за работодателя от КРИБ, защото 2014 год, решението на работодател болница - Смолян , не са допуснали работещите там, да им вземат пръстови отпечатъци ! ..Е, ще изчакам да имам пълен обем фейсбук - и ще продължа, ако Парламента не са се задйствали или пък Главния прокурор......Отказване - няма, защото не ми харесва манипулирането предизборно, независимо от коя партия идва. Който желае, може да публикува петицията, да помага и той /тя със свои идеи за по бърза отмяна …“

Както по-рано Новини Стара Загора писа, не за първи път социалната мрежа е залята от вируси. Само преди няколко месеца хитът на вирусите бе клип, който се самопубликува от ваш приятел на стената ви.

След отваряне на видеото вие сте заразен.

   

0 коментарa

Виж още