ВНИМАНИЕ! НОВ ВИРУС ЗАЛЯ СОЦИАЛНАТА МРЕЖА!

ВНИМАНИЕ! НОВ ВИРУС ЗАЛЯ СОЦИАЛНАТА МРЕЖА!

Пореден вирус заля социалните мрежи. От седмица набира популярност и във Фейсбук, а вече жертви станаха хиляди потребители. 

Новият зловреден код, освен, че краде вашата парола, но и би могъл да деактивира напълно профилът ви в социалната мрежа. В повечето случаи той се разпространява под формата на видео, което ви "тагва" или се публикува от ваш приятел в профила ви. Често видеото би могло да съдържа и вашата профилна снимка, с цел да привлече вниманието и на вашите приятели или последователи. При кликване, вие ставате жертва на вирусна атака, а хакерът придобива пълни права върху профила ви. 

Припомняме, че до момента също особено популярен е и вирусът- линк, който показва преглежданията на вашия профил. След активиране на кода, обаче вие сте заразен с вирус, който краде вашата парола. 

На същия принцип работи и още един тип вирус, който пък цели да покаже какво мислят за вас вашите приятели. Вирусът отново се разпространява под формата на линк, а често би могло да съдържа и неприлични, провакативни думи за вас. 

С цел да гарантираме вашата безопасност и безопасността на вашето сърфиране, екипът ни ви препоръчва да бъдете особено внимателни и да не отваряте, както съмнителни кодове, така и видеа. 

   

0 коментарa

Виж още