ВНИМАНИЕ! Опасни яйца на пазара! Вижте по какво да ги познаете! (СНИМКИ)

ВНИМАНИЕ! Опасни яйца на пазара! Вижте по какво да ги познаете! (СНИМКИ)

"Част от клиентите са си купили от тези яйца с посочените номера", така коментира водещата на БТВ "Тази сутрин" в извънредна рубрика "Чети етикета" - Биляна Гавазова. 
По информация, става въпрос за изтеглените от пазара полски яйца със съмнение за салмонела.  

Има голяма вероятност потребители да са закупили част от заразените яйца или да са използвани в други, вече готови храни. 

"Става въпрос за полски яйца- 3PL30221304 и 3PL30221321", посочва още водещата. 

Райна Иванова, която е гост в предаването като експерт от БАБХ, посочва, че все още няма категорични доказателства, че тези яйца съдържат в себе си салмонела.  По данни, публикувани в системата, става въпрос за "съмнение, че има заразени със салмонела". 

"При термична обработка, когато яйцата са обработени добре, салмонелата се унищожава при температура над 68 градуса.", посочва още г-жа Иванова. 

Експертът на БАБХ посочва още, че е по-добре да бъдат върнати на производителя, за да могат да бъдат унищожени, както и че всеки потребител, закупил яйцата ще бъде обезщетен при предоставяне на касова бележка. 

Количеството, което е влязло на българския пазар до момента е установено в два склада. В момента се извършва проверка, посочва още Иванова и уточнява, че до момента не разполагат с реална статистика за това колко са продадените от опасните яйца. 

От БАБХ призовават да бъдем внимателни и да съблюдаваме поредния номер на яйцата, както и да избягваме тяхната консумация.   

   

0 коментарa

Виж още