ВНИМАНИЕ! Рязко понижение на температурите от тази седмица

ВНИМАНИЕ! Рязко понижение на температурите от тази седмица

Още от ден синоптиците предупреждават, че предстои рязко понижение на температурите в страната.

Днес, предимно в западната половина от България, ще има променлива облачност, на места е възможно да има кратки превалявания. Заради високото атмосферно налягане, в източните райони е възможно сутринта да има ниска купета облачност или мъгла. Вятърът ще бъде слаб, предимно с посока от северозапад.

През днешният ден се очаква слабо понижение на температурата на въздуха. Термометрите през деня ще показват стойности между 22° и 27°, които са сравнително високи за месеца.

Над планинските райони се очаква значителна облачност, но единствено в масивите от Западна България ще превали. Вятърът ще духа в посока запад-югозапад. Очакваните максимални стойности на височина 1200 м.,са около 18°, на 2000 м., са около 11°.

Над цялото Черноморие се очаква променлива облачност, намаляваща към обедните часове. Преди обяд там ще има умерен вятър с посока от юг-югозапад, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури по Черноморието се очаква да достигнат между 23° и 26°. За любителите на плажуването през септември, температурата на морската вода е 19°-22°, а вълнението ще бъде 1-2 бала.

През следващите два дни се очаква от северозапад да нахлуе студен въздух, който рязко ще понижи температурите в цялата страна. Времето ще бъде ветровито, с купесто-дъждовни облаци. Очаква се да бъде и дъждовно, така, че от утре носете задължително чадър със себе си. По високите планински части, се очаква в сряда дори да превали сняг.

В четвъртък, силният вятър ще отслабне и валежите навсякъде ще спрат.

В петък, се очаква в западна България, времето да бъде слънчево, а в източната част на страната ще се задържи все още облачно, но валежи няма да има.

   

0 коментарa

Виж още