ВНИМАНИЕ - Създадоха програма, която може да фалшифицира всеки почерк

ВНИМАНИЕ - Създадоха програма, която може да фалшифицира всеки почерк

Английски учени от University College London създадоха софтуер, който може точно да пресъздаде почерка на всеки човек, колкото и уникален да е той. Програмата се казва "My Text in Your Handwriting". Тя работи като анализира проба от ръкописен текст, който трябва да бъде поне един малък параграф. "My Text in Your Handwriting" взема образец на почерка и отделя съставните елементи, съответстващи на букви и съединения между тях. По този начин от получения шрифт се формира друг, произволен текст.

Системата предлага цял набор от символи, съединения и закономерности и тяхното приложение, които са типични за почерка на всеки отделен човек. Ако сте написали една и съща буква няколко пъти, ще бъде избрана най-подходящата комбинация от символи, която да бъде използвана и занапред в изписването на нови изречения. Резултатът наистина ще ви шокира - получава се синтезиран текст, който е идентичен човешки ръкопис.

Според разработчиците от UCL, доброволци са направили тест и в действителност, 40% от случаите не са успели да намерят разлика между компютърно-генерирания текст и своя ръчно написан. "Софтуерът ще може да помага на хората, които имат проблем със задържането на химикал, заради някакво заболяване. Например, тези, които са преживели тежък инфаркт и нямат достатъчно сили, ще могат да напишат някаква бележка, и то без да се притесняват, че почеркът им е нечетлив и горзен. Ако поръчате цветя и искате да ги изпратите на някого с картичка с лично послание, също няма да се налага да пишете на ръка", коментира ученият - д-р Том Хейнс, който е един от създателите на програмата . Съществува и друга много интересна полза от софтуера. Например, в комиксите, в които има посвещение или нещо написано  от автора, с неговия собствен ръкописен почерк, е възможно да се направи превод на друг език за чуждестранните читатели, без да се губи автентичността на почерка на автора.

Споделете - програма, която може да фалшифицира всеки почерк.

   

0 коментарa

Виж още