ВРЕМЕТО: Жълт код над страната! Пазете се от...

ВРЕМЕТО: Жълт код над страната! Пазете се от...

Жълт код за опасно време и виелици е обявен днес за цялата страна. Това съобщиха от НИМХ към БАН. 

Жълтият код е в сила за 26 области в страната, както и има предупреждение за сняг и поледици. За момента изключение са само областите Варна и Бургас. 

Днес се очакват валежи от сняг и образуване на тънка и неравномерна снежна покривка. В 10 области е обявен и жълт код за силен вятър. 

Това са Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол и Бургас, където се очаква поривите на вятъра да достигнат 22 м/с.

Жълт предупредителен код е обявен и по цялото Черноморско крайбрежие. Още през нощта вятърът от север-североизток ще се усили с пориви 15-20 м/сек /7-8 бала по Бофорт/. Вълнението на морето ще се увеличи до 4 бала.

Днес минималните температури ще бъдат минус 4 градуса, а максималните 0.

В сряда и максималната температура ще е отрицателна - минус 1 градуса. Минималната ще е минус 5. От четвъртък ще започне затопляне и средната максимална температура ще е градус над нулата. Минималната ще е минус 6. До края на работната седмица ще остане студено и без валежи. Сняг ще вали в неделя. Работната седмица също ще започне с валежи от сняг и температури минус 4 - 2 градуса.

   

0 коментарa

Виж още