Времето: Над 30 литра дъжд се изля във Варна! Вижте каква е ситуацията в другите градове на България!

Времето: Над 30 литра дъжд се изля във Варна! Вижте каква е ситуацията в другите градове на България!

Голямо количество проливни дъждове се падна тази нощ над цялата страна. В много райони и в момента продължава да вали, предаде НИМХ към БАН. 

До момента най-голямо количество валежи са паднали над град Варна. Там количеството наброява 30 литра на квадратен метър.
Над 10 литра на квадратен метър са се изсипали в Добрич и Русе. По данни на агенция "Фокус" пътят Добрич- Албена е затворен поради наводнени участъци. По информация на Агенция "Пътна инфраструктура" заради наводнен участък е временно ограничено движението в двете посоки на пътя Славеево- Одърци. Обходните маршрути са Добрич- Балчик и Балчик- Албена. 

Минималните темпетатури за деня ще са между  9° и 14°, в София около 9°. Максималните температури ще са между 12°-13°, а в северозападната част от страната между 20°-22° в югоизточната й половина.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен западен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 4°.

По Черноморието ще има значителна облачност. Главно в следобедните часове ще превали дъжд. Ще духа до умерен предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са около 19°-21°.

Очаква се днес валежите да спрат, а утре времето да бъде предимно слънчево. 

   

0 коментарa

Виж още