Възможно ли е да се пристрастите към достъпа до интернет?

Възможно ли е да се пристрастите към достъпа до интернет?

Учени твърдят, че мнозина предпочитат да имат достъп до интернет пред шоколада, алкохола и секса.

Оказва се, че интернет е по- важен и от живота ни. Толкова важен, че това се проявява почти при половината от нас и биха предпочели да имат Wi-Fi пред шоколад, алкохол и дори секс.

Най-новите становища на изследователите са, че интернет пристрастяването е просто прикритие, нещо като димна завеса, на по-тежки психологически проблеми.

Проучването, от IPASS , събира информация от повече от 1700 души от Северна Америка и Европа.

Участниците били попитани за техните навици за свързване, предпочитания и очаквания, като са били помолени да дадат мнението си относно степента на зависимост от връзката с мобилния си телефон.

Резултатите показват, че 40 на сто от анкетираните избрат Wi-Fi като номер едно от съществено значение, а 37 на сто избират секс, 14 на сто избират шоколад и само девет процента избират алкохол.

Патриша Хюм, търговски директор на IPASS каза: "Wi-Fi не е само най-популярният метод на интернет свързаност, тя надмина много други човешки удоволствия и необходимости.

"Идеята, че Wi-Fi ще стане по-важна от секса, алкохола и шоколада би била немислима само преди няколко години."

Около три четвърти от анкетираните също така казват, че Wi-Fi е подобрило качеството им на живот.

Жа Хюм добавя: "Ние всички искаме да останем свързани и продуктивни в нашият личен и професионален живот.

Според статистиките, направени от изследователите, 63% от анкетираните предпочитат да използват Wi-Fi горещи точки пред мобилните данни на телефона си. А 75 % от анкетираните са заявили, че наличието на мобилен интернет е по-важно, отколкото броя минути, когато се налага да се избира мобилен договор.

   

0 коментарa

Виж още