ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? За посещение на ЕС, британците ще искат разрешение

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? За посещение на ЕС, британците ще искат разрешение

Вътрешният министър на Великобритания Амбър Ръд, заяви , че има вероятност да се наложи британците да кандидатстват предварително за разрешение за да пътуват до Европейският съюз /ЕС/.

Амбър Ръд предупреди, че вероятността за подобни новоналожени ограничения вероятно ще бъдат част от преговорите за напускане на ЕС, пише The Guardian, цитиран от Фокус.

Още през месец юли когато пое поста, в първото си значимо интервю, Амбър Ръд коментира, че вероятността за необходимост от туристическа виза на гражданите на Великобритания, може би се обмисля от Европейската комисия, макар опцията да не е изключително предпочитана, не бива да бъде изключвана, пише 24chasa.bg.

Британският министър на вътрешните работи допусна и евентуалната възможност за въвеждането на разрешения за работа за имигрантите от ЕС, заявявайки че идеята „със сигурност има стойност“. „Това са двустранни преговори. ЕС и комисарите може да обмислят въпроси, алтернативи. Те ще обмислят преговорите си с нас, точно както ние с тях“, заяви Руд.

   

0 коментарa

Виж още