Възможно ли е? Митьо Очите готви бягство като Галеви

Възможно ли е? Митьо Очите готви бягство като Галеви

Според авери на Митьо Очите, наркобосът планира бягство извън страната.

Простреляният преди два месеца наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите подготвя бягство подобно на безследно изчезналите от страната мафиоти Братя Галеви - Пламен Галев и Ангел Христов.

Версията се спряга сред близките приятели на тежко ранения при престрелката с хората на Божидар Кузманов - Божо Кравата в Слънчев бряг на 8 юни.

Желязков бе надупчен с пет куршума, при трагичния сблъсък между мутрите му и Кравата в заведението на Кузманов "4You". При инцидента един от гардовете му бе убит на място, а друг бе тежко ранен.

Според близки планът на Очите бил да отиде на лечение в Израел. Вече започнала подготовката за преместването му от болница "София мед", където боса вече два месеца се възстановява след стрелбата.

Според аверите на Очите, състоянието му след стрелбата било критично и не позволявало да пътува на далечни разстояния. Въпреки това, след покушението той бил твърдо решен да напусне завинаги родината. Планът на Очите бил за известно време да се покрие зад граница, по този начин изчезвайки от страната, щял да се спаси от прокурорско обвинение заради стрелбата по Божо Кравата и хората от антуража му. След случилото се Желязков бил наясно, че трудно ще му се размине присъдата.

Едва след като се стабилизира състоянието му, приятели на Очите искали да задействат схемата за легалното му извеждане от страната. Според източници Желязков щял първо да отиде в Израел, където имал уверението, на тамошните доктори, че ще му присадят дебело черво, понеже неговото било с блокирани функции.

Според нашенските медици такава интервенция е невъзможна и Митьо Очите най-вероятно е станал жертва на измамници. Идеята му дори била след лечението да се покрие в някоя безопасна точка на света и да се установи там.

Според източници от ъндърграунда Желязков щял да избере страна, която не е сключила договор за правна помощ с България, по този начин ще бъде защитен от екстрадиция у нас.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още