ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Ново приложение ви прави все по-богати с всяка крачка

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Ново приложение ви прави все по-богати с всяка крачка

Модерната програма превръща всяка стъпка на потребителят, буквално във виртуални пари!

Ако обичате да ходите и предпочитате да вървите отколкото да пътувате в препълненият автобус или в задушното метро, прочетете тази статия, защото може да ви бъде от полза.

Необичайното приложение се нарича Sweaticon. Негов създател е Олег Фоменко, емигрант от Русия. Според запознати с интернет приложението превръща всяка стъпка във виртуални пари. а на когато потребителят направи 1000 стъпки приложението прави автоматично „разплащане“ – 0.95 SWC (така се нарича вътрешната валута която използва програмата).

За да изчислява направените крачки, програмата директно използва вградените инструменти на телефоните от марката iPhone – геолокатор и скоростомер.

За огромно съжаление на почитателите на Android, към настоящият момент приложението е достъпно единствено за потребителите на iPhone, живущи на територията на САЩ и Великобритания.

След като се натрупат повече виртуални пари, потребителят би могъл в последствие да пазарува в специализиран магазин Sweaticon. Там се предлагат различни услуги и стоки на партньорите на проекта. Със спечелените пари бихте могли примерно да платите картата си за фитнес, можете да си закупите високотехнологични спортни обувки и дрехи, устройства и т.н. Общо взето всичко което се предлага в магазина е свързано със спорта и здравословния начин на живот.

Друга опция, която създателите са заложили в платформата е, че заработените с ходене пари могат да бъдат дарени за благотворителност.

Авторите на проекта, предполагат, че в близко бъдеще хората навсякъде по света ще могат да печелят пари просто с ходене. Разработчиците мечтаят след време да вържат курса на вътрешната валута Sweaticon към британската валута и по този начин да разширят проекта си в географски план.

Създателят на приложението, Олег Фоменко заяви, че иска да провокира интереса не само на хората, но и на работодателите. Всеки един от тях би могъл да предостави награда на най-активно движещите се в офиса. Според Фоменко, това е истински стимул да се води здравословен начин на живот.

   

0 коментарa

Виж още