ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Обиколка на България с велосипед!

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Обиколка на България с велосипед!

Не само, че е възможно, но вече е факт!

Организира по идея на 16-годишния Цветан Иванов от град Бобов дол - „Обиколка на България с велосипед", завърши успешно на пл. Свобода в град Дупница. Цветан е ученик в гимназия „Христо Ботев". Инициативата на младежа, стартира от столицата.

Равносметката на финала на това приключение се равнява на цели 17 дни и рекордните 2242 км., в надпреварата са се включили 150 човека, някои само за час, други за цяла седмица. Само 26 души издържаха на цялата обиколка. Инициатора на „Обиколка на България с велосипед" - Цветан Иванов, беше изключително доволен от постигнатото.

Цветан, споделя, че са имали трудности, като спукани гуми, леки падания, но всички са били подготвени. Гледките, дълго време са държали младежите в екстаз. Той самият най-много харесал района около Родопите, Болата, Царево, Дуранкулак.

Една от участничките пристигнали в Дупница беше 24-годишната Станислава, която е единственото момиче изминало целия път. От няколко години тя се занимава активно с колоездене. Станислава описа преживяното, като социално, предизвикателно и авантюристично. Включила се е в обиколката, защото знае какви са емоциите, обича пътуванията, обича да кара колело, а и вече е обиколила веднъж България на велосипед и затова решила да го повтори. Лично за нея най-тежък е бил участъка между Елхово и Ивайловград.

Най-младия участник в групата е 15- годишната Валя, която е участвала в по-голямата част от обиколката, но за съжаление заради травма не е успяла да се включи във всички 17 дни. Момичето не се занимава активно с колоездене, но въпреки това е приела предизвикателството. Развълнувана от случилото се, Валя споделя, че това е едно голямо приключение, което много й е харесало, освен това се е запознала със страхотни хора.

Девойката категорично би повторила това приключение, ако се състои и през следващата година.

Уморени от дългия преход, но е доволни от преживяното, заредени с положителни емоции, участниците приключиха „Обиколката на България с велосипед" и се прибраха по домовете си за заслужена почивка.

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още