ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? При тежки нарушения номерата на колите да бъдат сваляни

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е? При тежки нарушения номерата на колите да бъдат сваляни

От Реформаторския блок ще настояват при извършено нарушение и неплатена глоба за синхронизиране на системите на КАТ и Гранична полиция. Те ще внесат промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат сваляне на номерата на МПС, при нарушение като превишаване на скоростта с 50 и повече км/ч. Предложението направи Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“, днес по време на обществена дискусия в Сливница за безопасността на отсечката от Калотина към столицата, пише blitz.bg.

Срещата е била организирана заради масовите оплаквания от страна на жителите на Драгоман, Сливница и Божурище, заради безразсъдното шофиране от страна на преминаващите през летния сезон гастарбайтери. В края на месец юли, семейство мотористи загинаха на пътя в близост до Драгоман.

Ананиев заяви, че неговата лична кауза като председател на транспортната комисия в Народното събрание е безопасността на пътя. Според думите стойността на глобите налагани на чужденците е прекалено ниска – под 10%. През изминалата година от 13 346 глоби, наложени на чуждестранни граждани са платени само 524, което създава в гастърбайтерите усещане за безнаказаност.

Делчев бе категоричен, че в закона ще бъдат предвидени промени, според които всеки, извършил нарушение на територията на България, няма да има право да напуска страната преди да заплати, съответната глоба. Той допълни, че се предвижда и въвеждането на забрана за чужденци да напускат страната, когато се води разследване в което те са замесени.

Ананиев добави, че е желателно органите на реда да изготвят анализ на участъците с концентрация на ПТП и на тези места да бъдат поставени видеокамери, както и полицейското присъствие да се засили.

В началото на отсечката в посока от столицата към Калотина инциденти са причинени най-често от навлизане в насрещното платно.

От асоциацията на пострадалите при ПТП също поискаха поставяне на камери на уязвимите точки, така според тях постепенно ще се разреши проблема с нарушенията по пътя и безразсъдното каране.

   

0 коментарa

Виж още