ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Човек на Армани ограби наша фабрика

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е?! Човек на Армани ограби наша фабрика

Последният директор Николай Кисимов на "Чайка" олекна със 17 хил. евро!

Пловдивската фирма „Паралел” ООД, занимаваща се с производство на чанти, бе ощетена с над 17 хил. евро. Измамата е извършена от дъщерна фирма на италианския моден гигант „Армани”. Управител и съсобственик на българското дружество до приватизацията е последният директор на „Чайка” Николай Кисимов. През 1997 г. малко след като фабрика бива раздържавена, новият собственик отваря собствен цех за производство на дамски чанти, които се изнасят за Италия. Поради финансови затруднения през 2015 година, Кисимов и съдружникът му продават част от активите си на италианец, живеещ на територията на страната ни.

Точно преди да се осъществи сделката получават огромна поръчка за изработка на чанти от прочутата марка  „Армани”,  посредник на световната марка е дъщерната им фирма „Р&М студио” със седалище в Модена - Италия. Чантите от световноизвестната марка „Emporio Armani” за сезон 2015/2016 г. се изработвали в град Пловдив основно с материали внос от Италия, а модели се окачествявали от представител на фирмата в България - Оливо Черон. Всяка една бройка била стриктно проверявана от него, преди да тръгне за Италия.

След като от България била изпратена по-голямата част от поръчката, от „Р&М студио” започнали да превеждат пари на „Паралел” ООД, но в един момент отказали да издължат остатъка по 4 фактури, който бил в размер на 37,466 хил. евро.

Освен това на 23.12.2015 г. изпратили нотариална покана до пловдивската фирма, с която  дават ултиматум до 10 дни да заплати на „Р&М студио” сумата от 205 623,92 евро заради претърпени материални вреди.

Собственика на българската фирма сподели, че в действителност част от декоративните елементи са имали малки дефекти, а 110 броя от чантите в цеха не успели да ушият, заради недостиг на материали, но всичко това е било ясно на Оливо Черон. След получаване на нотариалната покана Кисимов решил да заведе дело срещу „Р&М студио” и да оспорва финансовите им претенции.

Италианците предприели друга крачка и предложили да му заплатят 10 хил. евро, а в последствие още 5 хил. евро, а Кисимов от своя страна да забрави, че му дължат над 37 хил. евро. Ако българинът приемел предложението му, те щели да опростят неустойката от 205 623 евро.

Оливо Черон коментира случая с чантите и заяви, че тази история вече е приключила и ако г-н Кисимов има някакви претенции, те ще бъдат решени в съда.

Източник: pik.bg

 

   

0 коментарa

Виж още