Възрастна жена от Чирпан стана жертва на телефонни измамници. Изгоря с ...

Възрастна жена от Чирпан стана жертва на телефонни измамници. Изгоря с ...

Жена на 80 години от град Чирпан бе измамена от нагли обирджии. Възрастната дама подарила на измамниците, огромната сума от над 1300 лв.

Късно снощи /6 януари/ в РУ – Чирпан бе подаден сигнал от 80-годишна жена. Тя обяснила пред органите на реда, че на 05 януари, около 12.10 ч. неизвестно лице позвънило на домашният ѝ телефон и се представило за „началник на криминален отдел в местната полицията”. Мнимият полицай излъгал възрастната жена и я помолил за съдействие. Той разказал на доверчивата старица, че трябва да му съдейства в акция, по задържане на телефонни измамници, тероризиращи възрастни хора от града.

„Полицейският служител“ се уговорил с 80-годишната жена, точно в 14.30 ч. да излезе от дома си и да остави на тротоара плик, съдържащ сумата от над 1300 лв. Идеята била, в този момент, на място да бъдат задържани телефонните измамници. Но сценарият се променил и мнимият полицай грабнал плика с парите и избягал.

В чирпанското Районно полицейско управление, за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК, веднага е било образувано досъдебно производство.

 

   

0 коментарa

Виж още