Въоръжен обир в дома на известен политик

Въоръжен обир в дома на известен политик

Преди часове стана известен факта, че сутринта на 16 септември домът на Стоян Александров е бил обект на …… обир. Случаят е доста любопитен, защото обирджиите всъщност не са търсили друго, а документи.

Бившият министър на финансите както всяка сутрин тръгнал за УНСС, където трябвало да изнася лекции. В къщи останал синът му, който бил стреснат от внезапната поява на вратата на въоръжен с пистолет мъж с бейзболна шапка на главата. След като се чули думите: „Не е той“, станало ясно, че всъщност престъпниците са двама.

Момчето хукнало да преследва взломаджиите из къщата, през двора и чак на улицата, но не успял да направи нищо. Изчезнали. След обаждането му на 112, дошли полицаи, информират от nova.bg.

Всички смятат, че целта на взлома са били важни документи за кредити и ипотеки. Няма откраднати ценности, но личи, че са търсили нещо конкретно, защото са отваряли и ровили навсякъде.

Съвсем наскоро името на Стоян Александров се появи в новинарските хроники по повод претенциите на двама- Кирил Русев и Ивайло Илиев- които съдят бившия финансов министър заради спор за заем. Те публично го обвиниха, че е лихвар. Не може със сигурност да се каже дали тези нападки имат пряка връзка с решението на Александров да подкрепи предизборната кампания за президент на Татяна Дончева или наистина има данни за лихварска дейност.

Александров е категоричен, че разполага с достатъчно легални лични финансови средства, които давал на заем. А тези двамата са взели пари и е логично да имат ангажимента да ги върнат, нещо, което още не са направили. Затова спорът е пренесен в съда.

Запознати, обаче, твърдят, че Александров имал практиката да дава доста големи суми на заем, като в документите, които се подписват, са заложени доста високи явни и скрити лихви. Бившият министър отрича да е лихвар, защото си има добре платена работа и не се издържа от лихви. Всеки доход от лихви по заемите, които предоставя, е деклариран пред данъчните и няма нищо незаконно.

Как ще се развият събитията по- нататък, времето ще покаже.

   

0 коментарa

Виж още