В Благоевград - младоженец и приятелят му са арестувани след стрелба на ергенско парти

В Благоевград - младоженец и приятелят му са арестувани след стрелба на ергенско парти

След стрелба на ергенско парти в Благоевград, младоженец и приятелят му са арестувани.  По данни на очевидци, двамата са произвеждали изстрели с газов пистолет, с което изплашили живущите наоколо. 

Поредният екшън със стрелба се е разиграл на улица Крушево, в близост до полицейското управление в Благоевград. Цяла нощ мъжката компания празнувала годежа на своя приятел на първият етаж на къщата на семейството. Там купонджиите хвърляли през терасата на жилището стъклени чаши и бутилки.  Към 4 часа сутринта еуфорията им прераснала и започнали да гърмят като с изстрелите си събудили всички комшии наоколо.  В началото съседите помислили, че младежите палят и хвърля на улицата пиратки, но в пет и половина сутринта разбрали, че става въпрос за стрелба с оръжие и своевременно подали сигнал в полицията.

 На мястото на екшъна били изпратени полицаи, които са направили обиск на къщата в която шумната компания е отпразнувала ергенското парти. Полицаите започнали издирване на заподозрените стрелци. След като нахлули в жилището обаче се оказало, че младежите са си тръгнали от ергенското парти в къщата и в нея нямало абсолютно никой. Униформените са продължили издирването на стрелците и се оказало, че при появата им младежите са се изплашили и са се заключили в съседен апартамент в сградата. Първоначално отказали да дадат показания на полицаите. Някои от тях дори се опитали да избягат, но опитът им бил възпрепятстван.  униформените ги заловили на момента.

След проведеният разпит, се оказало че младоженецът е единият от стрелците, а другият е приятелят му. Нарушителите са на 26 и 27 години.

Оказало се при огледът на района в близост до инцидента, откъдето момчетата са стреляли, че под терасата където са празнували има над 30 гилзи разпръснати навсякъде.

Директорът на ОД МВР - Росен Танушев, сподели че едното от задържаните момчета е криминално проявено.

Семейството на бъдещият младоженец отказа да даде информация за случилото се. Според тях купонът не е причина за задържането на младежите. 

   

0 коментарa

Виж още