В Бон почти всичко е арабско, няма и помен от традиционното германско!

В Бон почти всичко е арабско, няма и помен от традиционното германско!

Кварталът Бад Годесберг в Бон, преди бе дипломатически, ч към настоящият момент по улиците му се разхождат жени с бурки. Почти всички магазини в района са арабски, а местните споделят, че вече не се чувстват комфортно. Ето разказите на някой от тях

57-годишната германка Сабине Галушка познава почти всички в Бад Годесберг. Дамата държи малък цветарски магазин разположен на главната улица в квартала. Ежедневно тя разговаря със своите клиенти на различни теми - за здравето, за времето, за семейството, а от последните месеци и за бурките. Сабине коментира, че бурките определено не ѝ допадат и че предпочита да вижда кой се крие зад забрадката. Не й допада и факта, че голяма част от новодошлите се разхождат забулени.

По улиците на квартала се виждат момичета и млади жени, които свободно и спокойно се разхождат по къси поли или панталони, но и множество забулени жени, някои от които са покрили цялото си тяло и се виждат единствено техните очи.

Сабине, разказва, че повечето от арабските жени всъщност са изключително мили и добронамерени, винаги я поздравявали посещавайки магазинчето ѝ, но е жалко, че крият лицата си.

50-годишната Симоне Лаван споделя, че е против забраната за носене на бурка, според дамата тази мярка е напълно безсмислена, а истинските проблеми се крият другаде. Симоне коментира, че абсолютно всеки ден вижда предразсъдъците на арабските мъже спрямо жените им и допълва, че влизайки в което и да е кафене в района арабите оглеждали с пренебрежение местните жени, но от това тя не се страхувала, само добавя, че ѝ е мъчно, че е принудена да търпи подобно отношение в собствената си страна.

Квартала е придобил напълно нов облик, след пристигането на чуждоземците. Нови арабски заведения се откриват почти всеки ден. В Бад Годесберг за съжаление не е останало почти нищо германско или пък италианско, вече всичко е арабско.

Дори в местния филиал на голяма германска верига за хранителни стоки са настъпили огромни промени, тук всички табелки са изписани на немски, английски, но и на арабски.

   

0 коментарa

Виж още