В готовност за пращане на повече военни на границата!

 В готовност за пращане на повече военни на границата!

Приети са допълнителни планове за подсилване на охраната на българско-турската граница. При необходимост ще бъдат изпратени двойно повече военни.

Тази новина обяви в Народното събрание министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде БНР. 

Към момента няма допълнителни индикации за промяна на положението на границата, но са взети всички превантивни мерки, увери той. "С оглед на ситуацията в Турция – извънредно положение, има напрежение в някои райони – вземаме изключително превантивни мерки. Имаме достатъчно военнослужещи, толкова, колкото е необходимо, към днешна дата. Издал съм допълнителни заповеди. При необходимост имам готовност да изпратя многократно повече военнослужещи от тези, които към днешна дата са на границата. Самият аз, в рамките на утрешния ден, ще бъда там, ще се видя с нашите военнослужещи, ще направя допълнително инструкции", добави Ненчев. 

Руски самолети не са навлизали на територията на страната ни, но са взети всички нужни мерки за охрана на въздушната ни територия, каза още министърът.

Той заяви това, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов, каза че сме в петоъгълник, по-сложен от Бермудския триъгълник - Черно море и Крим, Турция, Гърция, Македония, а руски самолети са започнали отново да навлизат във въздушното ни пространство. 
Той предупреди, че ситуацията на границата сега е много по-неприятна и държавата се готви за тежък проблем с бежанците.

   

0 коментарa

Виж още