В Димитровград продължават проверките на МВР и НАП

В Димитровград продължават проверките на МВР и НАП

Междуведомствения координационен център, чиято основна дейност е насочена към противодействието на контрабандата и извършването на контрол върху движението на рискови стоки и товари на ГД “Борба с организираната престъпност“, ръководи мониторингът на пазара в Димитровград. Към настоящият момент са проверени общо 146 търговски обекта и са иззети над 6 хил. фалшиви стоки.

Към днешна дата, продължава проверката на артикулите, предлагани от търговците на общинският пазар, разположен на територията на Димитровград. Служители на Комисията за защита на потребителите, НАП, ГДБОП, Икономическа полиция, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, са преки участници в проверката. Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, ръководи мониторинга.

От самото начало на операцията, към днешна дата проверяващите са инспектирали - 146 обекта, като са иззели около 6500 артикула, сред които: тениски, дънки и колани. Основната причина за конфискуването на стоките е, че всичките те са обозначени с търговски марки, които са защитени от законните представители и са били използвани неправомерно, без изричното позволение на правопритежателя. По случаите в които са открити нарушения, органите на реда, вече са образували 6 досъдебни производства по чл. 172 „б“ от НК, за престъпления.

По време на операцията, за различни нарушения, експертите от НАП, са съставили 12 административни акта, от които: два за неиздаване на фискален бон, след извършване на продажбата, четири за извършване на търговска дейност без регистрирано фискално устройство, а останалите шест са за установени несъответствия в данните, между касовата наличност и тази от фискалният апарат.

Проверяващите от Комисията за защита на потребителите, са издали 20 констативни протокола, като освен тях предстои и съставянето на 17 акта за административно нарушение.

Контролът на специализираните екипи от различните институции и мониторингът на движението на стоките, ще продължат до тогава, докато бъде извършена пълна проверка на инвентара в търговските обекти.

 

   

0 коментарa

Виж още