В Казанлък приеха строги мерки за справяне с агресията по пътищата (СНИМКИ)

В Казанлък приеха строги мерки за справяне с агресията по пътищата (СНИМКИ)

В община Казанлък, днес бе проведено редовно заседание на Комисията по безопасност на движението по пътищата.

Даниела Коева, заместник – кмет на Община Казанлък и председател на Общинската комисия води заседанието. Поканени на срещата бяха Иван Чакъров, вещо лице по съдебни дела и пътни инциденти в областта, както и д-р Христо Христов.

Целта на срещата, бе членовете на Комисията заедно да разгледат и да обсъдят всички новопостъпили сигнали на граждани и на специалисти, във връзка със справянето с агресията на пътя и най-вече с намиране на решение за по-голяма пътна безопасност и е продължение на инициираната от Галина Стоянова - кмет на община Казанлък тема: “Да обединим усилия за по-голяма безопасност на пътя“.

На своето редовното заседание, след като членовете на Комисията изслушаха 29-те идеи на гражданите, бе взето единодушно решение да бъдат приложени първите заявени предложения.

Д-р Христо Христов, представи предварително обозначените проблемни места в общината, сред които: проблемни зони в градския трафик, регулация на пътните знаци, сигнализация на колоездачни алеи, както и организация на кръгови движения.

Заместник – кмета на Общината взе решение, всички проблемни зони в градския трафик, които са посочени от д-р Христов, да бъдат обходени и проверени от членове на Комисията, както и от служителите на Общинската администрация в Казанлък.

Част от приетите от Комисията допълнителни мерки са:

Движението на автомобилите по кръстовището между ул.“Цар Борис Първи“ и ул. „Капитан Петко Войвода“ да бъде организирано по съвсем нов начин.

Забранява се спирането и престоя на автомобилите от кръговото на входа на парк „Розариум“ до началото на ул.“Шейновска“.

За да бъдат избегнати евентуални произшествия, в района на „Бърза помощ“, автобусната спирка, ще бъде изместена до мястото на «Транспортен портал» на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“. В района ще бъдат поставени неравности, които да спомогнат за ограничаване на скоростта на преминаващите леки коли.

Предстои на следващите заседания Комисията да разгледа и предложенията на Йорданка Димова и Иван Чакъров, за повишаване на сигурността на пътя, които поради служебни ангажименти не успяха да присъстват на срещата.

   

0 коментарa

Виж още