В област Стара Загора отмениха грипната епидемия

В област Стара Загора отмениха грипната епидемия

От днес 23 януари /понеделник/, грипната епидемия в област Стара Загора е официално отменена от Регионалната здравна инспекция. Отменени бяха и всичко противоепидемични мерки, които бяха предприети за да се намали заболеваемостта сред жителите.

Инспекторите от РЗИ са установили, че през изминалата една седмица, в периода между 16 януари /понеделник/ и 22 януари /неделя/ е бил регистриран съществен спад на заболелите от остри респираторни заболявания. Техният брой е 192-ма на 10 хил. човека.

През последните седем дни в област Стара Загора са били регистрирани 263 нови случая на остри заболявания, като за предходният период са отчетени 399.

Припомняме, че грипната епидемия в Старозагорско, бе обявена в началото на 2017 г., на 3-ти януари. Тогава нивото на заболелите беше 370 на всеки 10 хил. души.

Междувременно, РЗИ – град Стара Загора, припомни на всички граждани, които има следните симптоми: висока температура, втрисане и влошено цялостно състояние, да потърсят лекарска помощ и в никакъв случай да не се самолекуват.

 

   

0 коментарa

Виж още