В Община Казанлък 40 човека ще получат топъл обяд

В Община Казанлък 40 човека ще получат топъл обяд

Тази година Община Казанлък спечели финансиране по проект „Осигуряване на топъл обяд“, което направи възможно реализирането на социалната услуга, насочена към най-бедните и уязвими групи в областта.

 Финансирането, в размер на 8 300 лв., е отпуснато от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица и благодарение на тези средства, 40 човека ще могат да получават всеки делничен ден своят топъл обяд. Всеки един от тях трябва да се е регистрирал в бюрото по труда и да е подал заявление за месечно подпомагане. От услугата могат да се възползват деца, самотно живеещи, бездомни и скитащи лица.

От пресцентъра на Община Казанлък, днес поясниха, че на 2 януари 2017 година, ще бъде даден старт на кампанията, която ще продължи до 30 април.

Всеки, който отговаря на условията, може да кандидатства чрез заявление, което може да внесе в Домашният социален патронаж, намиращ се на адрес: ул.,,Паисий Хилендарски“ № 3, в Казанлък. Заявленията ще бъдат приемани в рамките на точно две седмици, от 12 декември /понеделник/, до 23 декември /петък/, включително, през часовете от 9.00 до 16.00.

След като всички граждани подадат заявленията си, общинската комисия ще заседава, заедно с  представители на дирекция ”Социално подпомагане” в гр. Казанлък и ще бъде извършен подбор на кандидатствалите от целевите групи, както следва:

- Лицата и семействата, които получават месечно подпомагане;

- Лицата, за които е доказана липсата на доходи за оцеляване, както и невъзможността за подпомагане от близките им;

- Самотно живеещи лица получаващи минимални пенсии,

- Скитащи и бездомни деца и възрастни;

- Лицата от уязвимите групи.

Храната ще бъде приготвена от Домашният социален патронаж в града. Менюто, което ще получат одобрените лица, ще се състои от три компонента:

- супа;

- основно ястие;

- хляб.

Освен предоставянето на топъл обяд, гражданите ще могат да се възползват и от индивидуално консултиране.

 

   

0 коментарa

Виж още