В почистването на снега в Стара Загора се включиха над ...

В почистването на снега в Стара Загора се включиха над ...

В почистването на тротоарите, пътищата, спирките и пешеходните зони, намиращи се на територията на град Стара Загора, активно се включиха над 410 човека. Всички те, са служители в различни държавни и общински структури.

През последната седмица в Града на липите, падна огромно количество сняг, поради което към този момент продължава почистването на улиците и на общинската пътна мрежа в област Стара Загора. За да могат движещите се по улиците в двете посоки автомобили, спокойно да се разминават, се уширяват заснежените пътни артерии. От Общината докладват, че постепенно градското движение се връща към обичайното.

Фирма „Грийн партнърс“ обработва заснежените и заледени улици с помощта на специализирана техника. 12 камиона участват в извозването на почистения сняг, а недостъпните за почистващите машини терени, се почистват и обработват с магнезиево-солни смеси, от 120 души.

 Освен тях, други 12 машини, собственост на фирмата „Пи Ес Ай“, работят по маршрута Дълбоки – Руманя, Кирилово – Пъстрово, Остра могила - Казанка и Змеево – Казалък. Те опесъчават пътя и улеснявах проходимостта там.

Над 300 души ежедневно ръчно почистват снега, който буквално е затрупал тротоарите. Освен централните части в града, те почистват и заснежените квартални улички. Служителите от старозагорското звено „Чистота“ - 140 души, активно почистват около болничните заведения, автобусните спирки, тротоарите, училищата, административните сгради и детските градини.

Други 70 души, служители в общинско звено „Озеленяване и комунални дейности“, са се заели с почистването на снегът в градините и парковете в Стара Загора.

От Община Стара Загора, поясниха, че всеки един от собствениците на банки, заведения, магазини, гаражи и т.н.  трябва да осигурят безопасното преминаване на гражданите в района пред обектите си, като почистят натрупалият сняг и лед.

От Старозагорската общината се надяват, през идните почивните дни, всички граждани активно да вземат участие в снегопочистването. От общината препоръчват, снегът да бъде събиран на големи купчини, за да бъде извозен с камиони.

 

   

0 коментарa

Виж още