В САЩ демократи и републиканци размениха нападки

В САЩ демократи и републиканци размениха нападки

Доналд Тръмп - републиканският кандидат за Белия дом заяви, че ако бъде избран поста за президент, ще нареди на всички свои подчинени висши генерали, в едномесечен срок да му представят план „за сигурен и бърз разгром на Ислямска държава", предаде Асошиейтед прес. Снощи по време на предизборен митинг в Северна Каролина, Тръмп направи своето заявление, пише БТА.

Освен това, по време на срещата, Тръмп изрази своето съмнение относно това, дали Хилари Клинтън може да окаже някакво влияние върху действията на руския президент -  Путин. Според него, "Путин поглежда Хилари Клинтън и се смее. Путин поглежда Хилари Клинтън и се усмихва", коментира съперничката си Тръмп.

Малко по-късно след изявлението му, на територията на същия щат, в предизборна реч посветена на националната сигурност, Тим Кейн - кандидат за вицепрезидент на демократите заяви, че Тръмп насърчава шпионажа и дори отправи критики към бизнеса му с Русия и към връзките с нея на съветници в кампанията му, съобщи Ройтерс.

Кейн обясни, че Тръмп съвсем открито е насърчил Русия да извърши хакерски атаки срещу политическите му опоненти, както и да шпионира САЩ и допълни, че кандидатът на републиканците подкрепя руските интереси дори, когато те са във вреда на американските. Според него Тръмп не проявява необходимото за един държавен глава уважение към американските военни и блъфира с идеята за надеждни планове за предстоящ разгром на Ислямска държава, предаде още Асошиейтед прес.

Кейн припомни едно от интервютата на Тръмп, от което според него ясно проличава, че Тръмп има объркана представа за американската ядрена триада. В заключение на речта си, Кейн поясни, че на победа на Тръмп на изборите през ноември, се надява и Ислямска държава.

Кандидатката за президент на демократите - Клинтън вчера покани Тръмп, за да публикува данъчната си декларация. Този жест се е превърнал в традиция за всички кандидати за Белия дом.  Според нея съперникът ѝ има какво да крие. На нападката Тръмп отговори, че преди данъчните власти да завършат одита на бизнеса му, той няма да публикува данъчната си декларация.

 

   

0 коментарa

Виж още