В Стара Загора бе открито изложението „БАТА АГРО 2016” (СНИМКИ)

В Стара Загора бе открито изложението „БАТА АГРО 2016” (СНИМКИ)

Живко Тодоров, кметът на Стара Загора приветства организаторите и изложителите на Бата Агро 2016.

Изложението „БАТА АГРО 2016“ се провежда на летището в Стара Загора, през периода от 30 август до 3 септември, като в таз годишното есенно издание ще вземат участие 180 фирми, разположени на площ от 35 000 кв.м.

Тодоров подчерта, че „БАТА АГРО“ предоставя невероятната възможност на изложителите и на гражданите да дойдат и да видят най-новата и модерна земеделска техника и подчерта, че след близо два месеца предстои отварянето на една от мерките, по които всички те ще могат да получават безвъзмездно средства за закупуване на техника.

Кметът на града мотивира с речта си хората да кандидатстват за европейските средства, които ще бъдат отпуснати.

На откриването присъства и Десислава Танева - министър на земеделието и храните. Тя коментира, че независимо от трудностите, с всяка следваща година обработваемите площи и обемите на всички подсектори на земеделието в страната ни се увеличават, както и броят на земеделските стопани. 

Участниците в БАТА АГРО '2016 бяха приветствани и от британския посланик у нас Н.Пр. Ема Хопкинс, който сподели, че за период от 4 години, от 2011 до 2015 г. включително, абсолютно всяка година земеделски стопани в България се оборудват с нова техника. През 2011 и 2015 г. е отбелязан най-висок ръст на новорегистрирана техника, а към края на миналата година в страната ни са били регистрирани 75 000 колесни трактори, както и 11 500 зърнокомбайни.

По думите на председателя на УС на БАТА АГРО - Тодор Николов, изложението продължава да се утвърждава като едно от най-авторитетните на територията на България.

По време на изложението БАТА АГРО, по традиция са предвидени различни демонстрации, както и тест драйв на техниката.

Следобеда бе организиран информационен семинар, съвместно със земеделското министерство, относно мерките по Програмата за развитие на селските райони, стартиращи през есента на 2016 г. с акцент върху мярка 4.1.

   

0 коментарa

Виж още