В Стара Загора жена хвърли 9500 лева през терасата си

В Стара Загора жена хвърли 9500 лева през терасата си

Вчера към 15:15 ч., във Второ РУ – Стара Загора 77-годишна жена от  Стара Загора, е подала сигнал за злоупотреба. Жената заявила, че е станала жертва на телефонна измама. Възрастната дама разказала на криминалистите, че в понеделник около 11:50 ч., на домашния ѝ телефон се е обадило непознато лице. То се представило на възрастната жена като  "майор Петров" от столичната полицията, пише .starozagorci.com.

Мнимият полицай пояснил на 77-  годишната старица, че на територията на Стара Загора има група, която извършва телефонни измами, след което поискал от нея да окаже пълно съдействие за задържането на измамниците.

Малко по-късно тя получила обаждане от непознати мъж и жена, които са ѝ казали, че дъщеря ѝ е пострадала при инцидент, в следствие на който е претърпяла сериозна операция, на стойност 20000 лв., която трябва веднага да бъдат заплатени.

Стриктно изпълнявайки указанията на „полицая“, потърпевшата хвърлила от терасата си на втория етаж на къщата, в която живее, найлонова торбичка със сумата от 9500 лв.

По случаят е образувано досъдебно производство във Второ РУ – Стара Загора.

   

0 коментарa

Виж още