В Стара Загора задържаха иманяри за незаконно притежание на ...

В Стара Загора задържаха иманяри за незаконно притежание на ...

От полицията в Града на липите, съобщиха, че снощи са били задържани четирима мъже. Причината е, че незаконно са притежавали стотици старинни монети.

През изминалата седмица на територията на градовете Стара Загора и Раднево, бе проведена специализирана полицейска операция. Целта беше да бъдат разкрити престъпленията с незаконната покупко-продажба на старинни културно-исторически ценности.

По време на полицейската акция, органите на реда са претърсили четири различни адреса, за които са имали информация, че там се съхраняват незаконно придобити предмети. Жилищата в Стара Загора са собственост на лицата с инициали: 39 - годишният З. З., 43 - годишният М. Н. и 24 - годишният А. А. Претърсен е и домът на 48 - годишният Д.Т. от Раднево.

В първото жилище, собственост на З.З., полицейските служители са открили и иззели общо 1121 старинни монети, както и старинна гривна изработена от бял метал. В домът му са намерени и 164 бойни патрони за различни оръжия, както и два детектора за метал.

В апартамента на М. Н. органите на реда са намерили и иззели старинен пръстен, 3 старинни монети, кръст, остър връх за копие, направен от странно желязо.

В дома на треитият мъж, замесен в престъпленията - А. А. са открити общо 106 старинни  монети, както и специален уред за откриване на метал.

В Раднево, в апартамента на Д. Т. са били намерени и иззети старинен пръстен, 60 старинни монети, както и два детектори за метал.

В хода на операцията полицейските служители са претърсили и домът на 40 – годишният Д.И. от Стара Загора, където са открили и иззели  2 броя старинни пръстена и една старинна обеца.

В Раднево е претърсен и домът на 34 – годишният Т. А., там са намерили малка старинна ваза, 8 пръстена направени от метал, 184 броя старинни монети и малка керамична фигура изобразяваща човек.

Полицейските служители от ОДМВР - Стара Загора са задържали за срок от 24 часа: З. З., А. А., М. Н. и Д. Т.

 

 

   

0 коментарa

Виж още