В Стара Загора започва кампания под надслов: Сладко е да си здрав!

В Стара Загора започва кампания под надслов: Сладко е да си здрав!

Всяка година на датата 14 ноември, се отбелязва световния ден за борба с диабета. В град Стара Загора, за втора поредна година младежите от клуб Интеракт, заедно с част от Ротари клуба в града на липите, ще реализират напълно безплатна кампания за измерване на количеството на кръвната захар, сред местното население.

На 19-ти ноември, във времето между 10.00 и 16.00, на площада пред Община Стара Загора, ще се проведе благотворителната кампания. Благодарение на щедростта на "Вьорваг Фарма" и "Микролайф", които безвъзмездно ще предоставят, както апарати за измерване на кръвната захар, така и специални тест ленти. На мероприятието ще присъстват, освен медицински лица, така и представители на фирмите спонсори.

Основната цел на предстоящата кампания е повишаване информираността на гражданите, относно: ранното диагностициране на диабета, индивидуалният риск от заболяването и редовна профилактика.

В младежкият клуб Интеракт, участниците са на възраст от 12 до 18 години. Младежите са неразделна част от семейството на Ротари Интернешънъл.

   

0 коментарa

Виж още