В Стара Загора и Казанлък ще използват отпадъците за отопление! Ето как!

В Стара Загора и Казанлък ще използват отпадъците за отопление! Ето как!

Главният директор на италианско предприятие, което е разработило иновативен метод за използване на битовите отпадъци, запозна кметовете от Старозагорска област с технологията. Италианският метод за използване на отпдъците, ги преобразява в срадство за отопление и повърхностни настилки.

Джузепе Чезура, главен директор на италианския консорциум ИНА Енергийна система, презентира пред кметовете практичното оползотворяване на органичната част на битовите отпадъци. Чезура изтъкна, че тази технология позволява максималното намаляване на отпадъците и преобразяването й в повърхностни настилки и средство за отопление, информира Зрата.

Тази прогресивна технология е била презентирана още в края на миналата година пред г-жа Галина Стоянова, кмет на Казанлък. Тя от своя страна се е ангажирала да представи метода на колегите си в областта, като ги запознае с подробности по отношение на приложението му в региона.

Прилагането на тази иновативна технология за преработване на боклука в общината ще увеличи многократно шансовете за стравянето с наболелия проблем.

   

0 коментарa

Виж още