В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

В Стара Загора липсват подготвени кадри за бизнес сектора

Според последното проучване на Националния статистически институт /НСИ/, град Стара Загора отбелязва положителен демографски прираст.

Града на липите е един от малкото в България, в който броят на населението се увеличава. От Общината споделят, че едновременно с това, се отчита спад в безработицата в Старозагорско.

Днес, по време на обсъждането на Бюджета за настоящата година, г-н Живко Тодоров, кмет на града, заяви пред събралото се множество в залата на Общинският съвет, че случващото се в Стара Загора е на базата на растящата икономика и откриването на нови и постоянни работни места за гражданите. Според градоначалника, проблема който излиза на дневен ред е дефицита на добре подготвени и квалифицирани кадри, които да поемат развитието на бизнеса.

Г-н Тодоров, сподели с притеснение, че липсата на квалифицирани служители, скоро ще се превърне в сериозен проблем в цялата Старозагорска област. Макар бизнесът да расте с бързи темпове, съвсем скоро, ще дойде момента в който, ще бъдат открити работни места, но няма да има подготвени за съответната длъжност работници.

 

 

   

0 коментарa

Виж още