В Стара Загора определиха обществените съвети към училищата

В Стара Загора определиха обществените съвети към училищата

Днес, инж. Георги Ранов - областен управител на град Стара Загора, проведе важна среща с управители на работодателски организации от областта. По време на състоялото се рандеву, в обществените съвети на професионалните училища от град Стара Загора , бяха избрани представители. Заместник областният управител - Христо Чаушев, също взе участие в срещата.

Според внесените промени в системата на образованието и най-вече заради новоприетият Закон за предучилищното и училищното образование, е задължително към всички училища и детски градини у нас, да бъдат създадени обществени съвети. В тях е необходимо да вземат задължително участие и членовете на национално представените работодателски организации. Областният управител на конкретното населено място, определя кои да бъдат тези членове, както и при необходимост - техните евентуални заместници.

Броят на средните професионални училища, разположени както на територията на града на липите, така  и в цялата старозагорска област е 22.

Всички присъстващи на днешната среща в Стара Загора, обсъдиха новопостъпилите предложения, след което избраха титулярите по училища, както и техни заместници.

 

   

0 коментарa

Виж още