В Стара Загора представят премиерата на 'Последните българи'

В Стара Загора представят премиерата на 'Последните българи'

Историите за "Последните българи", поемат своята следваща дестинация, след като завладяха сърцата на жителите на град Пазарджик.

В началото на следващата седмица, на 12 декември /понеделник/, гражданите и гостите на град Стара Загора ще имат уникалният шанс да се насладят на представянето на новата книга, след официална покана на „Пътуващите книги на Стара Загора" и със съдействието на местното кафене „Нашето място".

Срещата с читателите ще бъде проведена именно в заведението, чиито адрес е: град Стара Загора, ул. “Ген. Столетов“ № 107, за начален час организаторите са обявили 18.30ч.

Книгата бе представена на българския пазар още преди няколко месеца, през август. Тя е плод на усърдната работа и професионализма на писателят Делян Маринов и на Кети Илиева и Явор Цанев, от изд. къща „Галяна“. Абсолютно всичките истории поместени в сборника са писани през последната година и в тях авторът Делиян Маринов е описал събитията от живота на хората. Той е успял да проникне в обстановката царяща в голяма част от нашенските села.

Маринов е написал общо 12 разказа, които съчетават теми като бавното загиване на духа на нацията, отчуждаването на младите хора от традициите, разделението между селата големите градове.

 

 

   

0 коментарa

Виж още