В Стара Загора стартира санитарна резитба на дърветата

В Стара Загора стартира санитарна резитба на дърветата

Графикът за предстоящата санитарна резитба, за на дърветата разположени на територията на Града на липите вече е напълно изготвен. От утре 7 февруари /вторник/, започва неговото изпълнение. За целта ще бъде използвана старозагорската автовишка.

Резитбата ще обхване две основни направления: подрязване на короните на дърветата, както и обновление на растенията, засадени върху различни общински имоти и по градските улици.

Общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“ в град Стара Загора, ще извърши предвидената санитарна резитба. Както всяка година специалистите ще  се погрижат за частичното съкращаване на клоните на дърветата, прочистването на изсъхнали клони , повдигане на короната на дърветата и отсичане на опасните дървета, застрашаващи живота на хората.

Резитбата ще започне от улица „Хрищян войвода“, ще продължи по улица „Камчия“, след това по улица „Освобождение“ и  ще завърши на улица „Златен клас“ в старозагорският квартал „Зора“. В рамките на следващите две седмици, в периода от 7 февруари до 21 февруари,  дърветата намиращи се на улиците: „Волна песен“ , „Сава Силов“ и „Димчо Стаев“, също ще бъдат подложени на санитарната процедура.

 

   

0 коментарa

Виж още