В Стара Загора учениците отбелязаха денят на розовата фланелка

В Стара Загора учениците отбелязаха денят на розовата фланелка

В знак на солидарност против тормоза в училище и тази година учениците от град Стара Загора направиха розово сърце.

През последните няколко години в Града на липите, а и в почти всички градове и села в страната ни, стана традиция, в последната сряда на месец февруари, учениците да отбелязват т. нар. Ден на розовата фланелка. На този ден малки и големи се обявяват против тормоза в училище.

Възпитаниците на старозагорската ППМГ " Гео Милев" за поредна година, взеха участие в организацията на събитието. Учениците подготвиха няколко презентации, всяка от които бе на тема "Не на тормоза в училище ". Кампанията през 2017 година бе посветена на училище без страх. За целта, децата изработиха розови фланелки, които раздадоха на своите съученици и разбира се на учителите си. Педагогическият съветник в гимназията – г-жа Дима Петкова, сподели, че е щастлива от начина по който младежите са избрали за да отправят своите послания против насилието, не само в училището, но и навсякъде където могат да го срещнат.

Г-жа Петкова, обясни, че днес по време на голямото междучасие всички ученици са се събрали на двора пред гимназията, хванали са се за ръце и са образували голямо розово сърце. За да улеснят, а и за да подкрепят инициативата на младежите, директора на училището е позволил, не днешният ден, вместо ученическата униформа, те да носят розова фланелка.

Деня против тормоза, бе отбелязан и от Сдружение "Самаряни", което подкрепи каузата за втора поредна година, като създаде кампания в Международния ден на розовата фланелка. Кампанията под мотото "Keep calm and прескочи насилието!", доби широка популярност сред старозагорската общност, а екипът на центъра, реши да включи и учениците от СУ "Иван Вазов" – Стара Загора. Младите хора бяха провокирани по нестандартен начин, за да представят своята гледна точка срещу насилието. Сред нестандартните идеи на учениците и доброволците, бяха: балони с написани върху тях цитати и мисли, розови тениски направени  от хартия, снимки с послания.

 

   

0 коментарa

Виж още