В старозагорско отбелязаха годишнината от боевете през Първата световна война

В старозагорско отбелязаха годишнината от боевете през Първата световна война

Емил Христов - председател на Общинския съвет в Стара Загора бе официален гост на възпоменателното тържество което по традиция се състоя на днешната дата в село Лозен. Повод за него е честването на 30 години от откриването на Паметника на загиналите в Първата световна война, както и на 100 години от включването на страната ни в боевете през  1916 година.

Заупокойна литургия бе отслужена пред монумента, в присъствието на родственици на загиналите във войната. На събитието присъстваха и десетки местни, както и гости на старозагорското село Лозен. За да възродят тържественият дух и да съживят паметта на своите предци, от НД „Традиция“ представиха възстановка на боевете и събитията. Млади невести и стари майки, изпратиха своите съпрузи и синове на фронта, за да бранят родината ни, в боя гърмяха и пушки, а оръдието също наддаде мощният си тътен.

Наместника на кмета Румяна Русенова изказа своята благодарност към кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, както и към целия му екип за подкрепата и организацията на събитието.

На възпоменателното тържество присъстваха още: ректора на Тракийския университет - проф. Иван Въшин, представители на Община Стара Загора, кметовете на близките села, както и представители на Втора Тунджанска механизирана бригада.

   

0 коментарa

Виж още