В центъра на Бургас пиян младеж стана повод за социален експеримент (СНИМКА)

В центъра на Бургас пиян младеж стана повод за социален експеримент (СНИМКА)

Спящият, равномерно дишащ младеж, очевидно не е имал нужда от медицинска помощ, а само от бързо изтрезняване.


Заспал дълбок сън пред сградата на Общината в град Бургас, младежът стана повод за провеждането на социален експеримент, за това как биха реагирали различните хора в подобна ситуация. Удобно подпрял глава върху мрамора около улична лампа, очевидно той е нямал нужда от медицинска помощ, а единствено от бързо изтрезняване. 


Бургазлия наблюдавал реакциите на минувачите, виждащи проснатият на тротоара младеж. Оказало, че гледката се приема от гражданите като нещо абсолютно нормално. 
Друг гражданин на Бургас, заяви, че в продължение на около 30 минути той самият е гледал, как момчето спи до уличната лампа и се възмущава, че най-вероятно това продължава от доста време. Бургазлията, който е член на ОЗБГ е останал шокиран от реакцията на минаващите около спящото момче свои съграждани, които „го подминават, без дори да го погледнат.“ 


През летния сезон в града е пълно с чуждестранни граждани и за съжаление, явно е нормално в центъра на Бургас хората да се натъкват на подобни гледки. Потресен от апатията на бургазлии, той  разказва, че предварително се е убедил, че мъжът не се нуждае от медицинска помощ, а просто спи след солидна алкохолна почерпка. Мъжът застанал в близост за да наблюдава развръзката на случващото се. На място е пристигнал полицейски екип, който вдигнал младежа на крака.


 Този случай за пореден път постави въпросът за това каква е реакцията в подобни ситуации. Оказва се, че на практика при такива сигнали реагира полицията. Пристигайки на мястото има две алтернативи за действие. При първият вариант полицаите будят прекалилия с високо градусови напитки и го изпращат да си върви, откъдето е дошъл, ако разбира се – може да си тръгне на собствен ход.


При вторият вариант, когато пияният е прекалено зле, има рани при падането или има друг физически проблем пристига линейка, която превозва подпийналият в Спешния център, там грижите по възстановяването му биват поети от медиците.

 

Източник: blitz.bg

   

0 коментарa

Виж още