Гениалният цигулар Ара Маликян идва в България!

Гениалният цигулар Ара Маликян идва в България!

Ливанецът с арменска кръв и испански паспорт ще представи на 28 февруари 2017 година в зала 1 на НДК „Невероятната история на една цигулка“.


Ара Маликян е арменец роден в Бейрут, Ливан през 1968 година. Неговият баща е ливанец, който също е цигулар, но на любителско ниво. Маликян започва да се обучава от малък да свири на цигулка и така едва на 15 години той е най – младият студент в музикалното училище в Хановер, Германия. След това той продължава своето обучение в Лондон, Великобритания. Освен това той е бил ученик на Иври Гитлис, Франко,  Гули, Руджери Ричи, както и на членове на квартета Alban Berg.


През последните 10 години Маликян се прочу с изпълненията си не само в Испания, но и в целия свят. Към момента той е концерт – майстор на Кралския симфоничен оркестър в Мадрид. Той е един от малкото, който могат да се похвалят с успешен концерт на „Четирите годишни времена“ от Вивалди, тъй като е продал на 100 000 копия в цял свят.
Ара е носител на множество престижни награди, но най – голямата такава е високата оценка на публиката навсякъде, където е концертирал.


След като в продължение на две години Маликян обикаляше света и презентираше своя албум „15“ той реши да се посвети на нова творба „Невероятната история на една цигулка“.


На българска сцена той ще представи именно 25 – ят си подред диск „Невероятната история на една цигулка“. В тази история именно цигулката е главно действащо лице. Ара разказва за една цигулка родена в Модена и нейният път към Ливан, където попада именно в ръцете на три годишния Маликян и неговият татко. Тя ги сближава и на практика ги прави неразделни. Те заедно обикалят света и преоткриват най – различни музикални жанрове.

 

   

0 коментарa

Виж още