Георги Кючуков: Мигрантите трябва да спазват законите за лечение и профилактика

Георги Кючуков: Мигрантите трябва да спазват законите за лечение и профилактика

Мигрантите, намиращи се на територията на страната са задължени да се съобразяват с всички правила и закони за лечение и профилактика на здравето. В противен случай, те стават опасни за себе си и за всички около тях. Според подадените данни от регионалните здравни служби от началото на годината на територията на РПЦ- Харманли са констатирани 64 случая на краста, 9 малария и 1 лайшманиоза. Това каза доц. Георги Кючуков, зам.-председател на здравната комисия към Народното събрание, в ефира на „България Он Ер“.

Според него, всеки трети мигрант има пиодермия ( гнойна инфекция на кожата). Доц. Кючуков е категоричен, че има риск от разпространение на варицела, а останалите заболявания не са инфекциозни и не могат да се разпространяват при контакт с други хора.

Според доцента, рисков е фактът, че няма яснота какви ваксини са правени на децата. Всички мигранти трябва да се съобразяват с всички здравни закони на страната и всички, които не го правят, трябва да бъдат лишени от възможността да имат контакт с български граждани като бъдат настанени в заведения от затворен тип.

Освен въпроса за здравословното състояние на мигрантите в бежанския лагер в Харманли, доц. Кючуков се спря и на направените предложения за промени в ИК. Според него, не трябва да се прибързва със съставянето на закона мажоритерните избори, има вероятност да бъде компрометирана възможността за мажоритарен вот. Едномандатните избирателни райони според Кючуков трябва да са правилно разпределени, за да не се получи етнизиране на вота, което ще има негативно влияние върху страната ни.

   

0 коментарa

Виж още