Георги Първанов: Все по- ясно е, че има предварителна уговорка между БСП и ГЕРБ

Георги Първанов: Все по- ясно е, че има предварителна уговорка между БСП и ГЕРБ

Георги Първанов благодари на хората, които са дали гласа си за кандидата на АБВ. Според него на президентските избори се запазил резултата, който са получили и на парламентарните, което означава запазване на доверието. Първанов благодари и на кандидатите, представили партията, както и на коалиционните партньори. Това каза на пресконференцията, проведена в НДК, председателя и президент на Републиката.

Според Първанов резултатът не удовлетворява коалицията, тъй като кандидатите са водили идеен дебат срещу модела „Плевнелиев“. АБВ бяха единствените, които направиха убедителна, модерна и стилна предизборна кампания, за разлика от всички останали опоненти.

Отново прави впечатление опита за внушаване на страх в някои региони, каза Първанов. Според него всичко говори за предварителна уговорка между двамата играчи БСП и ГЕРБ. Ясно доказателство за това, по мнение на Георги Първанов,  е подминаването на искането на оставка на правителството. Сякаш това не е важно за тях при все, че преди няколко месеца това беше тяхна инициатива.

Първанов заяви, че всъщност са единствената политическа сила, която поддържа идеята за задължителните предсрочни избори. Тези избори в никакъв случай няма да доведат до нестабилност. Според АБВ настоящото управление е напълно изчерпано вече по отношение на идеи и политики, дори и като полезни личности в министерствата.

На въпрос за предстоящия балотаж и това какво решение ще вземат АБВ и партньорите й, Първанов каза, че ще се допитат до структурите си. А и не са забелязали да има желание за каквито и да било преговори от страна на социалистите. След като няма преговори за подкрепа, няма и дебати за това.

По време на пресконференцията се включи и кандидатът за вице- президент, проф. Любомир Халачев, който категорично заяви, че с Калфин са направили целенасочена и динамична кандидат- президентска кампания, в която са се постарали да презентират полезните за страната политики. Той благодари на всички за подкрепата и бе категоричен, че независимо колко са гласовете за тяхната двойка, те са еднакво ценни.

Той прокара мнението, че Калфин е бил най- добре подготвения кандидат в битката, но все пак народът е взел своето решение.

Няколко думи за вота каза и Румен Петков, зам.-председател на АБВ, който спомена за отрицателното влияние на преправянето на ИК в последния момент. Според него подобен прецедент не е имало досега. Всичко, на което сме свидетели, е един пазарлък между ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт. Заплахите за огромен брой гласуващи от Турция, повлече след себе си унижението за гласоподавателите ни в останалите държави.

   

0 коментарa

Виж още